Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@06:02:03 GMT

مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی ناقص است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۶۷۵۴

مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی ناقص است

مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی را ناقص دانست.

مسعود منیعاتی در گفت و گو با خبرنگار فارس در شیراز، با توجه به روند رو به رشد تبدیل خانه های سنتی و تاریخی شیراز به اقامتگاه های بومگردی، اظهار کرد: نمونه های خوبی از سوی دولت به جامعه فعال گردشگری و سرمایه گذاران صنعت یادشده نشان داده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تخریب خانه شوریده شیرازی در بافت تاریخی «سنگ سیاه» شیراز را نمونه ای از این مدل ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه این خانه تا هنگامی که توسط میراث فرهنگی تملک شود مخروبه نبود اما به محض اینکه در تملک این سازمان قرار گرفت تخریب شد در حالیکه به عنوان خانه سازمانی پرسنل میراث فرهنگی استفاده می شد.

این فعال حوزه میراث فرهنگی پیرامون فواید تعطیلی جاذبه های گردشگری و تاریخی به خاطر شیوع ویروس کووید 19، اعلام کرد: گرچه آثار تاریخی و میراث فرهنگی که بازدیدکننده بسیاری داشتند و بدین خاطر دچار وندالیسم و تخریب بودند از وضعیت بهتری برخوردار شدند اما بسیاری از آثار نیز از نبود گردشگر و تنفس انسانی حال و روز خوش ندارند زیرا حیات برخی از اماکن تاریخی بسته به حضور گردشگر و نیروی انسانی است.

وی هر دو موضوع را برای حیات میراث فرهنگی خطرناک دانست و افزود: هزاران اثر تاریخی به دلیل دیده نشدن و نبود زندگی در معرض نابودی کامل قرار دارند.

مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس با این حال در پاسخ به اینکه آیا تعطیلی مراکز تاریخی و میراث فرهنگی موجب سرعت بخشیدن به روند بازسازی و مرمت شده است، تصریح کرد: فرصت خیلی مناسبی است که میراث فرهنگی برای مرمت سایت های تاریخی دوره های ساسانی و هخامنشی اقدام کند.

وی با این حال از سرعت یافتن بازسازی ها ابراز بی اطلاعی کرد و آگاهی رسانی آنرا در حیطه وظایف سازمان میراث فرهنگی دانست.

منیعاتی همچنین پیرامون وضعیت خانه تاریخی «سووشون» در کوچه شمشیرگرهای شیراز، گفت: بهمن ماه گذشته با مشاهده وضعیت شیوع کرونا در کشور چین این اقامتگاه بومگردی تعطیل شد.

وی از واگذاری این خانه تاریخی به مالک جدید آن خبر داد و افزود: با شرایط کنونی هنوز درهای این خانه تاریخی باز نشده است.

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی شیراز گردشگری دولت میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)